Nieuws

Dierenpension `t Marnehof zet zich in voor KNGF Geleidehonden door middel van het inzamelen van plastic doppen.

Wij helpen op deze manier mensen met een handicap met een geleidehond. Hoe gaat dit in zijn werk?

De doppen gaan via een inzamelpunt naar een recyclebedrijf dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap. Wij van Dierenpension `t Marnehof ontlasten op deze manier het milieu en steunen zo KNGF Geleidehonden.

Help U ook mee ??

Titerbepaling ook toegestaan voor pensions

Honden, katten, jong en oud … je kunt ze allemaal titeren om te meten of ze een enting nodig hebben of niet. Om uw kat of hond in een pension te laten verblijven, zijn vaccinaties wettelijk verplicht. Sinds kort is in deze gevallen echter ook een titerbepaling voldoende om te bewijzen dat een dier voldoende bescherming heeft tegen besmettelijke ziekten. Goed nieuws voor mensen die hun hond of kat liever minder vaak willen laten inenten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft aan dat titerbepalingen ingezet mogen worden om aan de vaccinatieplicht te voldoen. De titerbepaling blijkt namelijk een goede voorspellende waarde te hebben van de bescherming die een dier heeft tegen bepaalde ziektes. Wel moet uw dierenarts de titerbepaling goed onderbouwen en duidelijk aangeven wanneer de huisdieren ingeënt zijn of wanneer de huisdieren voor herhaling van de entingen een bezoek moeten brengen aan de dierenarts.

De strip, uitslag in cijfers, datum en stempel met handtekening moeten in het paspoort staan.

Hoe werkt een titerbepaling?

Met een vaccinatie wordt een dier gestimuleerd om antistoffen te maken, die beschermen tegen een bepaalde ziekte. Bij een titerbepaling wordt de hoeveelheid antistoffen in het bloed gemeten. Boven een bepaalde hoeveelheid antistoffen is er voldoende bescherming en is een volgende vaccinatie dus (nog) niet nodig.

Bij welke ziekten mag een titerbepaling gebruikt worden?

Titerbepalingen kunnen niet voor elke ziekte gebruikt worden in plaats van vaccinaties, omdat ze niet altijd een goed beeld geven. Bij de hond kan een titerbepaling gebruikt worden om bescherming tegen Parvo, Hondenziekte (Distemper) en Hepatitis (HCC) aan te tonen. Bij de kat is de titerbepaling geldig als het gaat om Kattenziekte (Panleukopenie). De dieren moeten wettelijk wel tenminste 1 keer gevaccineerd zijn tegen deze ziektes.

Tegen niesziekte bij de kat moet wel gevaccineerd blijven worden volgens het ent schema, want daarbij geeft een titerbepaling geen betrouwbaar beeld.

Dat geldt ook voor de vaccinaties tegen kennelhoest en de Ziekte van Weil bij de hond.

Nieuwe vlonders

Wij hebben onlangs nieuwe vlonders voor onze pension gasten aangeschaft. Het zijn mooie lichtgewicht kunststof vlonders van Kuranda Dog Beds. Wij hebben gekozen voor een vinyl matras i.v.m. het schoon maken en de hygiëne.Ze liggen heerlijkGa niet op mijn deken maar er onder

We hebben ons kantoor en katten verblijf gerenoveerd, er is vloerverwarming in gekomen en hebben op de vloer een coating laten aanbrengen (Piersma en Van der Ven) wat de hygiëne en het schoonmaken weer te goede komt. Dank zij de storm afgelopen winter hebben we ook een mooie klim/krap paal kunnen realiseren. Deze is voorzien van een paar lig plekken zodat uw huisdier zijn eigen plekje kan vinden.

Boogaard installatiebedrijf heeft onlangs een W.T.W. Ventilatie installatie (Warmte Terug Win) geplaatst. Dit is een energiebesparend ventilatie systeem voor continu afzuigen en toevoeren van verse lucht. De lucht wordt via een warmte wisselaar geleid, d.m.v. warmte overdracht zorgt de afgezogen lucht voor het verwarmen van de ingeblazen verse lucht. Ook word het vocht uit de lucht gehaald wat de hygiëne weer te goede komt, in vochtige lucht kunnen bacteriën en virussen beter gedijen dan in droge lucht.

In 2011 hebben wij weer na zitten denken, omdat er zoveel vraag is naar honden opvang en ook dagopvang / Crèche hebben wij er nog een gebouw bij laten bouwen.

Hierdoor bieden uw hond of kat een verblijf in onze luxe accommodatie, waarbij het natuurlijke gedrag van uw dier voorop staat.