Inentingen Katten

Katten
Een kat die bij ons verblijft heeft geldige entingen tegen:
• kattenziekte (3 jaar geldig)
• niesziekte (1 jaar geldig)

De laatst enting moet minimaal 14 dagen voor het verblijf in het pension gegeven zijn.

Paspoort
Als een kat gevaccineerd is komt dat in zijn paspoort te staan. Vermeld wordt de datum van vaccinatie, waar tegen gevaccineerd is en het labeltje van de vaccinatie wordt erbij geplakt.

Waarom is het vaccineren van huisdieren belangrijk?

Vaccinatie bij huisdieren voorkomt onnodig dierenleed. Besmettelijke virussen en bacteriën kunnen ernstige ziektes veroorzaken met soms zelfs de dood tot gevolg. Door te vaccineren kun je ziektes en uitbraken van ziektes voorkomen. Door je huisdier te vaccineren, bescherm je niet alleen je eigen dier, maar ook de dieren van andere mensen. Bovendien voorkom je dat bepaalde ziekten van dieren op mensen kunnen overgaan (zoönosen).

 

Wanneer vaccineren?

Zoals u in onderstaand vaccinatieschema kunt zien, heeft een volwassen kat ieder jaar een vaccinatie nodig.

 

 

Is je kat een aantal jaren niet gevaccineerd, dan is een ‘boostervaccinatie’ weer noodzakelijk.

Om een vaccin goed zijn werking te laten doen en bescherming te kunnen bieden is ons advies om twee keer te enten met een interval van drie weken, de zogenaamde “booster”. Strikt genomen houdt dit dus in dat u minimaal (!) vier weken van te voren uw hond of kat moet laten enten.

 

Bij aankomst controleren wij de vaccinaties. Tijdens de gehele verblijfsperiode van uw kat in het pension bewaren wij uw originele paspoort/inentingsboekje. Ook dit is wettelijk verplicht. Uw boekje krijgt u natuurlijk weer terug op de dag dat u uw kat op komt halen.